once in a lifetime.....

Jeg vil også til Zambia! :)

søndag 17. april 2011

Torsdag 14.04.2011 Maramba market & Golf Club!

Denne dagen hadde vi planer om å reise på et lokalt marked, som kalles for "Maramba". det var noe i samme type som ett annet inne i Livingstone by, men dette her skulle være større, og bedre. Vi tok taxi ned dit(på sørsiden av byen), da det ligger ca 20 min med taxi fra hvor vi bor.

såklart blir vi gjenstand for masse oppmerksomhet når vi stiger ut av taxiene, med kameraer, og store øyne på alt som skjer rundt oss. noen menn kommer ilende til, og vil ta bilde med oss, det blir noen raske knips, før vi bestemmer oss til å gå inn i labyrinten av boder, og "butikker".


her selger de ALLT, nytt og brukt! :) Man ser drikke, ferskvarer (ferskt og ferskt fru Blom!) De selger fisk, kjøtt, alskens frukter, sko, smykker, klær, musikk, tøystoffer, YOU NAME IT! mesteparten ser jo brukt ut, og er sikkert det også? 

Vi ble jo på forhånd fortalt av vår "faste" taxi-sjåfør at det er forventet at man skal prute, og han gjorde sitt beste for å lære oss noen triks? Dermed bar det inn i den skitne, og til tider illeluktende jungelen av boder og trange smug, en gjen muzungoer på tur. Jentene og jeg selv stoppet, og kjente, latet som vi var veldig uinteressert og skeptiske på det hele. 

Jeg tok dette med prutingen kanskje litt for seriøst, de prøver jo bare å få solgt litt varer med en liten fortjeneste, i forhold til hva de selv har betalt. det var flere boder jeg ikke fikk presset prisen ned nok, så da er det bare å henvende seg til naboen, og spørre om bedre pris?

Det ble til at jeg fikk med meg en Safari-skjorte til vi skal på tur til botswana, noen tursko, og ett fin-fint skinnbelte for 100`00 kwacha (ca 100,- kr).

Etter noen timer i denne jungelen, valgte vi å lunsje på en golfklubb som vi passerte på veien ned til markedet. Der var det merkverdig stille og fredfullt, til sammenligning med rop, støy, skriking, og pruting nede på markedet. vi praiet to taxier som var villige til å kjøre oss for 10 kr -(til stor misnøye og fortvilelse for de andre taxiene som hadde planer om å presse mer penger ut av intenanende hvitinger på fremmed territorium). Taxiene valgte å kjøre litt utenom hovedveien, de kallte det en snarvei. Ikke spør meg hvorfor de valgte den veine, for det tok sikkert dobbelt så lang tid på små, humpete jordveier, men ALLE taxiene kjører så og si på tom tank hele tiden! Det er ett under vi ikke har gått tom for bensin på en av våre mange taxiturer rundt om i distriktet. men etter noe lenger tid, og masse å se når vi virkelig var ute i landsby-Afrika, kom vi da frem til Hotellet/golfklubben.

jeg har aldrig før prøvd å golfe, og kjente raskt at om muligheten byr seg, skal jeg prøve noen slag her nede en vakker dag. veit ikke om man må ha "Green-card" her, eller om det er som med allt annet her ned, "If you got the cash, NO WORRIES?!"

Det første vi møter når vi entrer spisesalen, er jo selvfølgelig 2 stk norske som har tenkt det samme som oss. Å komme seg litt vekk fra allt mas og tjas, og få litt god mat og drikke i slitne kropper. Vi stopper og snakker litt, det viser seg at mannen har bodd her snart ett år, reiser hjem i juli.



Etter dette, velger vi å reise hjem, og egentlig bare slappe av. Har jo utviklet en liten fasinasjon for alskens kryp og edderkopper vi ser her nede, fant denne på døren til en av jentene. den var ikke så stor, men ganske kraftig og hårete! Den "hoppet" litt rundt, med en sikkerhetsline i spindeltråd som anker. det blir noen bilder, og lar den være i fred. Etter 10 min ringer en av jenten som hart sett den, og blitt fortalt av lokalbefolkningen at den er farlig/giftig! O_o! Dermed blir det gitt streng beskjed at dene skal møte sin skaper ganske raskt. Det blir 2 raske, og smack smack med avisen, så er den dau som ei sild hvertfall. Jeg ser det pipler en klar væske ut av kroppen, sikkert noe farlig eller giftig. det blir mer bilder, og til slutt en verdig begravelse i den afrikanske jord, der den hører hjemme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar