once in a lifetime.....

Jeg vil også til Zambia! :)

fredag 8. april 2011

Søndag 27.03.2011 Victoria Falls! :)

 Endelig var dagen her, og vi hadde bestemt oss for å reise til de fantastiske Victoria Falls, som ligger knappe 20 minutter unna hvor vi bor i Livingstone. da vi har besøk fra Norge denne helgen, ble det til at vi alle reiste ut og skulle tilbringe dagen sammen.
 

Victoria Falls er klassifisert som ett av verden underverker, og står på listen over fredete plasser iflg UNESCO(som pyramidene i egypt, den kinesiske mur, Geirangerfjorden osv..) det kostet oss 100`000 kwacha, ca 100 kroner å komme inn.

Ved inngangen til parken står det en statue av selveste David Livingstone, i kopper.... (kanskje ikke så rart, da Zambia har mye kopper, og nord i landet er del av det berømte kobber-beltet som strekker seg gjennom flere afrikanske land)

Endelig fikk vi se fossen, og hvilken FOSS! det er som tidligere nevnt slutten på regntiden her, og det er mye vann i elven. det var ett voldsomt skue, og mye lyd i det millioner av kubikk med vann dundrer over kanten, og treffer elven langt under.....



Det ble selvfølgelig masse fotografering, og alle ville ha bilde av seg selv her ved Vic` falls. for å dokumentere oppholdet.


Rundt om i det store området, er det tillaget utkiksplasser, og stier for turister å ferdes fritt.

Vi var veldige heldige med været denne dagen, solen skinte, og viste seg fra en av sine bedre sider... det gav ypperlige forhold for bilder og film.

Her er Eli ved ett av utkikspunktene, etter å ha ferdes gjennom en forsmak av all den vanndamp som omhyller området.

Zambian(venstre side) - Zimbabwe(høyre side) Border bridge, med Zambezi River tordnende under i ville stryk.

Kort tid ut på ferden, fikk vi merke på all den fuktigheten vi ble advart mot. alle som en som tørde å ferdes inn i området, ble SØKK våte, all var gjennomvått, men gjengen tok det hele med godt humør!

Det var som  å stå under en kjempedusj, og ikke sjanse til å holde noenting tørt. allt av elektronisk utstyr og verdisaker var å holde seg på sikre vanntette steder, og benytte små pauser med opphold til å knipse eller filme litt fra opplevelsen.

En buss som krysser over broen, trolig safari eller noe lignende.....

På de stenlagte stiene rundt om på området, var det mye å se, og annet å frykte. Her ett kjempe-tusen-ben som ikke brydde seg stort om all fuktighet, eller de storøyde nordmennene som tok bilder.

Vi tok sjansen på å filme i det aller værste skuren, bare for å dokumenter den sinnsyke nedbøren. Her er Anja og Anne-Malene på vei over "Knife-Edge bridge", en tynn liten bro over en anseelig kløft.

Igjen, jentene trosser vær, vind og nedbør som ekte vestlandsjenter bør....

Her er det man hopper i Bungyjump fra broen, ett lite bilde på galskapen.

Noen av oss fant ut at vi ville oppleve det meste i Vic` Falls, og benyttet sjansen til å bli med på en guidet tur ned til "The Boiling Point", som befinner seg helt nede ved Zambezi River. Allerede etter 15 meter møter vi på en flokk bavianer som slapper av i skogen her, og på film skal det dokumenteres! :) Nå kan jeg krysse av nærkontakt med bavianer også, har mange mål under dette afrika-oppholdet som skal gjøres/oppleves, sees og dokumenteres!

Hele veien ned mot kløftener det helt fantastisk, vått og grønt! :)Overalt rant det vakre ville fosser som følge av all nedbøren og luftfuktigheten, de samlet seg i stryk på sin ferd ned mot elven. Her var det skikkelig regnskog, det var vanvittig frodig, grønt og skikkelig ekte! Nok en ting å krysse av på listen min!Rundt om var det skog og planter så langt øyet så, jeg kjente villmannen i meg våkne, og tok steget ut fra stien, og ut i naturen. #ME TARZAN!# :)Vel nede ved elven, skjønte vi raskt hvorfor det kalles for "The boiling point", vannet fosset og kokte, det var strømmer og masse lyd av allt vannet som faller ned fra Vic` Falls litt lenger opp i dalen.Man fikk også se broen fra undersiden, og se faktisk hvor høyt det er å hoppe i strikk derfra! gærne jenter som har gjort dette, er blitt litt mer skeptisk til det hele jeg altså! :)


Her er en video fra hele opplevelsen.....


Nå kan jeg hvertfall si jeg har "badet" i Zambezi river, duppet føttene opp til knærne i den forrykende elven! Check check on my list! :)
På vei opp igjen fra kløften, traff vi igjen på noen bavianer, men de gjorde seg liten eller ingen oppmerksomhet mot oss, der kamerane knipset! dette bildet tok jeg på en avstand på en meter. var litt nervøs for ett plutselig skinnangrep fra denne krabaten, men det gikk heldigvis bra! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar